Eilinen astmarasitustesti oli yhtä karu kuin kuvittelinkin. Tutkimuksen tehnyt hiukan ärsyttävä mieslääkäri sanoi, että keuhkoni ovat normaalit ja olen en nyt ihan rapakunnossa mutta melkein. Sellainen ylimielinen vanha ukkeli. Meinasi tulla itku, kun mietin mielikuvaa rapakuntoisesta henkilöstä ja sitä, että lääkäri varmasti luuli, että en harrasta yhtään liikuntaa ja istun vaan ruokapöydän ääressä. Enkä tietenkään korjannut väärinkäsitystä, koska keskityin siihen etten alkaisi itkeä.

Nieleskelin kyyneleitä ja pettymystä kotimatkan. Siskon kanssa mietimme, kuinka moni rapakuntoinen käy vähintään viisi kertaa viikossa salilla ja siihen aerobiset päälle. Tai polkee crosstrainerilla puolitoista tuntia suht kovilla vastuksilla kevyemmin kuin kävelee kilometrin päähän lähikauppaan.

Ahdisti niin paljon, että olisin voinut kotimatkalla juosta Makuuniin ja ostaa lähikaupan keksihyllyn tyhjäksi, mutta enpä tehnyt niin. Tyydyin normisatsiin, pari pullaa ja helppoa ruokaa. Hyvä minä. En ahminut itseäni puolikuolleeksi vain jonkun urpon lääkärin mielipiteen takia.

Illalla kävin varsinaisen keuhkolääkärini luona. Hän ei puhunut sanallakaan huonosta kunnosta, vaan kehui miten hyvin suoriudun puhalluskokeista ja jaksan elämäntilanteestani huolimatta käydä salilla ja harrastaa liikuntaa. Kertasimme ulkoliikunnassa tulevia oireita (lähinnä siis tuo kävely, koska en jaksa juosta) ja lääkäri totesi, että syy voikin löytyä nenästä. Meinasin kyllä alkaa nauraa, mutta niin se mies sanoi. Nyt kokeilen erilaisia kortisoninenäsuihkeita, jos niistä olisi apua hengitykseen.

Eilen illalla, ahdistunut kun olin kaikesta lääkärilläkäynti- ja kaupunkihälinästä, tein älyttömän virheen, kun vastasin Poken viesti- ja puhelupommitteluun. Puolihuolimattomasti lupasin tavata hänet tänään. Totta kai tulin toisiin ajatuksiin jo illalla ja aamulla laitoin hänelle peruutusviestin. Mies innostui siitä. On soittanut varmaan kymmenen kertaa ja laittanut viestejä, miksi en voi nähdä ja voidaanko kuitenkin nähdä. Kävi jopa tuolla alaovella soittamassa summeria, mutta en tosiaan päästänyt sisään. Vittu mikä ääliö, ja tässä toinen.