No niin. Varmasti aika moni osasi odottaa tätä postausta, joten tässä se tulee.

Sami oli tänään käymässä. Makoilimme sängyllä panon jälkeen, kun mies kysyi, mitä olen miettinyt meidän suhteesta. Vastasin jotain epämääräistä, että en tiedä, haluanko nähdä useammin. Liikaa tunteita ja samat selitykset kuten aina.

Jossain kohtaa Sami kertoi, että hänellä olisi loppuviikko aikaa nähdä, mutta ensi viikon hän on varattu alkuperäiselle vakipanolleen. Siinä kohtaa tunnelma lässähti totaalisesti. Menin aivan lukkoon ja Sami toki huomasi sen.

Juttelimme aiheesta jotain, en muista mitä. Sami sanoi, että kyllähän sinä tiedät, että näen aina viikonloppuisin sitä alkuperäistä vakipanoa. Että miten ensi viikon kuvio voi vaikuttaa fiiliksiini mitenkään.

Sitten aloin itkeä, kun tuli niin paska olo. Olen ollut tähän mennessä siinä uskossa, että Sami tapailee hyvin harvakseltaan alkuperäistä seuralaistaan, koska nainen asuu satojen kilometrien päässä. Itse asiassa muistan, kun Sami sanoi, että he näkevät vain harvoin.

Tuo tieto tuli ihan puun takaa enkä osannut yhtään varautua, mitä kaikkea alkoi nousta pintaan. Siis sen lisäksi, että tuntui jostain syystä tosi pahalta tajuta, että Sami näkee jotain toista naista yhtä useasti kuin minua.

Äkkianalyysilla tiedän, että tämä epämääräinen kuvio Samin kanssa tuo mieleen paljon ikäviä hylkäämiskokemuksia sekä isästä että viidentoista vuoden takaisesta eksästäni. Noin niin kuin esimerkiksi.

Hoksasin isäyhteyden siinä vaiheessa, kun Sami alkoi huolehtia minusta, kun kerroin, että voin huonosti. Mietin jo silloin, tekeekö Sami samoin kuin isä eli jättää yhtäkkiä tyhjän päälle, kun ensin on luvannut olla tukena ja turvana niin sanottuun loppuun asti.

Isähän otti jossain kohti teinivuosinani asiakseen parantaa minut anoreksiasta. Isä kävi aina iltaisin juttelemassa. Makoilimme sängyllä ja isä yritti ymmärtää, mitä syömishäiriökoukeroita mielessäni pyöri.

Olin ihmeissäni, kun sain isältä viimein myönteistä huomiota ja samalla huolissani, koska sisko jäi minun ongelmieni takia entistä vähemmälle huomiolle.

Jossain vaiheessa, kun painoni alkoi nousta, isä lopetti meidän terapiasessiot kuin seinään. Muistaakseni. Eihän isä toki voinut tajuta, että anoreksiasta toipumiseen tarvitaan paljon muutakin kuin lisäkiloja. Mutta samaan ajanjaksoon yhdistän isän kommentin, kun hän sanoi jotenkin, että apua saa, mutta kädestä ei ketään aleta pitää. Minä toki kilttinä tyttönä käänsin kommentin niin, että älä vain ikinä enää luota kehenkään, joka haluaa auttaa ja olla tukena.

Eksän kuviota en ole murehtinut vuosiin, koska tiedän, että kyseinen tyyppi on hyvin hukassa itsensä kanssa vielä tänäkin päivänä. Mutta hänen ailahteleva käytöksensä pani minun pääni todella sekaisin. Jos minä olen ailahteleva, se mies on jotain superia. Tyyppi oli joka toinen päivä sitä mieltä, että hän haluaa näin ihanan ja älykkään naisen itselleen ja joka toinen päivä muutti mieltään.

Olen tehnyt elokuun viimeisen koulutusviikonlopun jälkeen päivittäin niin sanottua mentaalinaputusta. Siinä tiettyjä akupisteitä naputtelemalla voi vapauttaa traumaattisten tunnekokemusten energian kehosta.

Tekniikka on tosi helppo, nopea ja kaiken lisäksi se toimii. Koulutuksessa hoitajaparini sai naputeltua minulta kolme tosi rankkaa muistoa lapsuudesta. Nyt olen aktiivisesti naputellut aina, kun mieleeni tulee jotain.

Äskenkin tirautin ensin pienet itkut Samin lähdön jälkeen ja sitten aloin naputella. Toimii eikä ahdista enää niin paljon.

Ärsyttää, miten joku ihminen voi herättää näin voimakkaita tunteita. Siis sellaisiakin, joihin tyyppi itse ei välttämättä liity millään tavalla.

Nyt kirjoittelen tässä samalla Samin kanssa. Sanoin miehelle, että en suostu enää siihen, että hän on ainoa seksikumppanini. Toki olen Koota tapaillut, mutta Sami ei tiedä siitä mitään enkä osaa ajatella Koota seksikumppanina.

Kirjoitin muitakin asioita suoraan kiertelemättä, kun en kasvotusten pystynyt puhumaan. Sanoin, että haluaisin lähteä yhdessä yöksi jonnekin ja että mies voisi itsekin myöntää sen verran, että haluaa samaa. No myönsi, mutta totesi, että yökeikkaa on hankala järjestää, minkä ymmärrän täysin.

Jotain enemmän on mahdollista, sanoo mies, joka ei ilmeisesti voi käsittää, että joku nainen oikeasti välittää hänestä muutenkin kuin vain paksun kyrvän takia.