Kesäloman toinen viikko meneillään. Tulipa tilattua hienot kelit, ei voi muuta sanoa. Viime viikon torstaina kävin istumassa terassilla reilun kymmenen vuoden takaisen eksäni kanssa. Hän tarjosi pari viinilasillista ja jos olisin vielä kolmannen ottanut, luultavasti matka olisi jatkunut vähintäänkin hotelliin. Kevyessä pöhnässä ymmärsin onneksi, että en halua kyseistä miestä enää ja kaveruutta on turha mutkistaa jollain päiväpanolla.

Perjantaina olimme työkaverin kanssa viihteellä. Kyselin häneltä alkuillasta, tuleekohan hameella kylmä. Neiti tuumasi, meinaanko laittaa pulleat reiteni hameessa näytille. Hah. No meinaan ja laitoin ja hyvin tarkeni. Baarissa kun näimme, hän tuijotti hetkisen taas hartialinjaani ja totesi, että minun kannattaisi ostaa jokin pitsinen yläosa, jos se vähän pehmentäisi hartioita. Just.

Voin kertoa, että ei ole kovin kivaa, kun hän laukoo noita kommentteja. Pystyn ottamaan ne huumorilla, mutta on rasittavaa, kun joku tuijottaa pitkään arvioivasti ja sitten antaa tulla mielipiteensä mitään sensuroimatta. Huvittavinta oli, kun työkaveri kertoi yhdestä ystävästään, joka oli kommentoinut tylysti hänen kuvaansa. Työkaverini murehti, miten joku ystävä voi haukkua noin suoraan eikä yhtään ajattele, miltä toisesta tuntuu. Meinasin möläyttää, että sitähän teet jatkuvasti minulle, mutta myhäilin vaan itsekseni.

Alla on esimerkki toisenlaisesta jalkatreenistä. Tässä ei ole ollenkaan hyppyjä ja tarkoitus on tehdä (itselle) kovemmilla painoilla. Huomasin aamulla, että esimerkiksi polven ojennukseen olisin voinut heti alkuun laittaa enemmän painoa, mutta seuraavalla kerralla sitten. Hyvin tässäkin hiki lensi ja jalat oli loppuspurteissa aika kovilla.

 

Lämmittely pyörällä 5 min

 

1 Jalkaprässi vapailla painoilla 4x10 (120 kg)

+ 2x20 (50 kg)

 

2A Polven ojennus laitteessa 10-10-10-10-10 (35-45 kg)

2B Polven koukistus laitteessa 10-10-10-10-10 (40-50 kg)

 

3A Reiden loitonnus laitteessa (takapuoli ilmassa) 10-10-10-10 (95-105 kg)

3B Reiden loitonnus laitteessa (takapuoli penkissä) 10-10-10-10 (50-60 kg)

 

4 Askelkyykkykävely 2x18 (2x12 kg kahvakuulat käsissä)

+ 1x18 (2x6 kg kahvakuulat käsissä)

 

5 Pakaralaite eli jalan työntö alas jalka kerrallaan 3x5 (60 kg)

6 Pilatesliikkeet + selkäliikkeitä kehon painolla

Jäähdyttely + x määrä spurtteja pyörällä 10 min