Heräsin ennen seitsemää ja menin yhdeksältä salille. Hieman sellainen maailmanloppufiilis, kun en tiedä, milloin jaksan seuraavan kerran mennä treenaamaan. Huomenna alkaa kuukauden mittainen harjoittelu ja kaikki pelottelevat, miten poikki on työpäivien jälkeen. Tai ketkä kaikki. Minä itse ja opettajat.

Salilla tarkkailin peilin kautta yhtä komeaa bodaria, joka teki selkätreeniä. Olen pistänyt merkille kahdenlaisia lihaksikkaita miehiä. Toiset pyörivät peilin edessä pullistelemassa ja äheltävät suureen ääneen, toiset tekevät treeninsä ja menevät kotiin. Pidän enemmän jälkimmäisistä.

Salilla katselin itseäni peilistä ja yritin sulatella Kartsan kommentteja mahaläskeistäni. Hemmetin ukko, pitäisi huolen omista läskeistään, joita kyllä riittää. Sen verran bodariurani on kehittynyt, että hauislihaksessa pullistuu joskus suoni. Ja se jos mikä on suuri saavutus minun rasvaprosentillani. Mika ehkä nauraa jossain, kun katselee räpiköimistäni. Minun bodailuharrastukseni oli säännöllinen vitsailun aihe.

Salilta telkkarin ääreen ja ruokakauppaan. Katsoin Paratiisia, Frasieria, Martinaa & Eskoa, Unelmien poikamiestä, Perhesiteitä ja myöhemmin vuorossa Idols ja suosikkisarjani Helppo elämä. Miten niin katson liikaa telkkaria.

Ruokakaupassa mietin, mitä kaikkea voin syödä tänään, ennen kuin karu arki alkaa huomenna. Uskomatonta, mutta pitsasta jäi puolet syömättä ja suklaapatukat olen puoliväkisin tunkenut alas. Kai suursyömärilläkin on rajansa. Hyvä niin. Kaipaan jo niitä aikoja, kun peräkylän perusjuntti Kartsa kommentoi näkyviä kylkilihaksiani, että pitäisikö syödä enemmän. Ja huomioitavaa on, että oikein kylkilihakset, ei esimerkiksi kylkiluut. Oh my God.

Muuta ihmeellistä en ole tehnyt. Kuunnellut Britney Spearsia ja ollut henkisesti jossain rantamaisemissa kauniina upeassa sporttisessa kropassa. Mielenkiintoista muuten, mikä vaikutus itsesuggestiolla on. Kun tarpeeksi paljon toistaa itselleen, että minulla on upea lihaksikas kroppa, salitreeneistä saa irti huomattavasti enemmän. Ja muutenkin. Luulen, että seuraava kuukausi menee aktiivisessa itsepuhelussa, että selviän kunnialla harjoittelusta.