Viimeinen työviikko on tarjonnut henkistä kasvua hitusen liikaa voimavaroihin nähden. Töissä on yksi ärsyttävä sairaanhoitaja. Jos minä olen ilmeetön kivikasvo, kuten jouluna maailmalla kuulin, tuo nainen on tuima. Siis tuima. Hänen perusilmeensä on ankea ja hän mulkoilee silmälasiensa takaa kaikkia.

Kun huomaan ihmisen, joka ei pidä minusta, haluan näyttää parhaat puoleni tai ainakin antaa sellaisen kuvan, että olen ihan ok tyyppi. Älä tykkää, jos et tykkää, mutta sietää voit, jookos. No. Kun olen yrittänyt olla tehokas ja taitava hoitsu hänen työparinaan, enkö juuri silloin tee aivan idioottimaisia mokia. Sellaisia, joita en unissanikaan tee kenenkään muun nähden.

Tänään pystyin näkemään savun tulevan hänen korvistaan, kun kömpelöydyin oikein kunnolla. Kyllä hävetti ja otti päähän. Silti melkein nauroin sisäisesti, kun ajattelin, miten nainen kiroaa minut jonnekin alimpaan hoitajien helvettiin. Ainakin molemmilla on kasvun paikka, sanotaanko näin.

Eilen kun olimme kahdestaan kahvitauolla, nainen kysyi, olenko täällä keikkaa tekemässä vai mitä oikein. Sanoin, että kesätöissä olen tässä viidettä viikkoa pyörinyt, että töissä taidan oikeasti olla.

Myöhemmin nainen kuuli, kun juttelin toisen osaston hoitajan (harjoitteluohjaajani) kanssa lähitulevaisuuden suunnitelmistani. Kerroin, minne menen ensi viikolla töihin. Kun ohjaajani lähti, tuima nainen kysyi, miten ihmeessä olen tuonne ensi viikon paikkaan päässyt töihin. Kysymys tuli niin alentuvaan sävyyn, että melkein jo hävetti naikkosen puolesta. Sen sijaan, että olisin vain todennut en tiedä miksi, aloin epämääräisesti vähätellä itseäni. Että näin.

Tiivistettynä. Jos on kymmenen ihmisen porukka etkä tule toimeen yhden kanssa, miksi koko homma menee omassa mielessä täysin mädäksi bataatiksi. Mikä ihmeen voima yhdellä ihmisellä, epäonnistumisella tai haastavalla jutulla on, että se pilaa ne yhdeksän onnistumista ja hienoa kokemusta. Ärsyttää, kun en saa ajatuksiani kohdilleen.

Sen verran vitutti, että lähdin hyvin väsyneenä purkamaan turhautumistani salille crosstraineriin. Helpotti vähän.