Neljäs dieettiviikko menossa. En oikeastaan tykkää tuosta dieetti-sanasta, koska minulla tässä on enempi kyse siitä, että oppisin syömään kasviksia ja pääsisin eroon päivittäisestä suklaan ynnä muun hyvän syömisestä. Haluaisin oppia kohtelemaan itseäni paremmin, koska olen suuren osan elämästäni lähinnä rääkännyt minua ja kroppaani joko nälkiinnyttämällä tai ahmimalla.

Lauantaina pidin sallitun tankkauspäivän, tosin sovelsin sitä niin, että söin paljon leipää pastan sijaan. Mutta nopeita hiilareita oli tarkoitus tankata, että kroppa säikähtäisi. Heh. Tankkauspäivän jälkeen on alkanut taas tympiä, kuten ensimmäisellä viikolla. Vaikka leipä ei maistunut enää niin taivaalliselta kuin ennen, olisi vaan niin paljon helpompaa roudata kaupasta sitä leipää ja juustoa kuin tehtailla soijarouhepihvejä ja mussuttaa kaikkea vihreää. Plääh.

Toisaalta. On melkoisen mukavaa katsoa itseään salin peilistä, kun maha on pienentynyt enkä koko ajan tunne olevani maailman lihavin.

Lueskelen päivittäin muiden dieetillä olevien keskusteluja netissä. Joillakin on tosi hyvä tsemppi päällä ja he ymmärtävät, että tässä ei ole kyse vain kuuden viikon puristuksesta vaan yrityksestä muuttaa elämäntapoja. Sitten ne muut. Voi huokaus. He tuntuvat ajattelevan, että kunhan tämän kuusi viikkoa kiduttaa itseään kaikkien ohjeiden mukaan, sen jälkeen voi taas elää ja syödä kuten ennen. Jotkut vuodattavat repsahduksistaan, esimerkiksi kun ovat syöneet yhden kakkupalan tai puoli kiloa mansikoita. Sitten alkaa itsensä mollaaminen ja äkkiä pitää lähteä rankaisulenkille, koska on tehnyt niin saatanallista syntiä.

MUANIINÄRSYTTÄÄÄÄ.

Toivon, että itse oppisin sietämään virheitäni ja puutteitani. Kiinnittäisin enemmän huomiota siihen, missä onnistun ja olen hyvä enkä etsisi vikoja, joista voin rangaista ja sättiä itseäni. Nyt on hyvä tilaisuus opetella, koska kesätyöt eivät menneet ihan putkeen ja mietin, miten selviän taloudellisesti. Iltaisin en saa unta, kun ensin jännitän heinäkuussa alkavia töitä ja sen jälkeen murehdin, mitä tein väärin kun en saanut kesäkuuksi töitä. Että näin.

Edit.

Tässä on muuten aivan loistava kappale ja video. Tällä on tsempattu monessa kohtaa.