Joo-o. Sitä tuntee itsensä kertakaikkisen tyhmäksi, kun ilta toisensa jälkeen istuu täydet meikit naamassa odottamassa jotain älyvapaata miestä kylään. Deittailu saa niin koomisia piirteitä, että hekottelen välillä itsekseni kaupungilla kävellessä, kun mietin näitä miehiä. Mutta kuten isä äsken sanoi, lihakset ja ajatusmaailma eivät useinkaan tule samassa paketissa.

Tänä iltana odotan erittäin treenattua ja hyvännäköistä kaljupäätä kylään. Kello on puoli yhdeksän eikä hänestä ole kuulunut mitään, joten joko miehellä on eriävä käsitys siitä, mitä ilta tarkoittaa tai hän ei ole tulossa.

Kyseisen tyypin kanssa olen viestitellyt useana iltana. Tuttu kuvio. Kuvat vaihdettu, jee jee, juttu luistaa ja molempia panettaa. Suunnittelemme tapaamista maanantai- tai tiistai-illalle, kunnes mies tuumaa, ettei hän tiedä, ehtiikö tulla, koska pitää ehtiä treenaamaan. Tässä kohdassa olisi jo pitänyt tajuta, että ei Viivi, tästä ei tule yhtään mitään. Mutta kun ei. Eilen sanoin miehelle, että ilmoita sitten, ehditkö tulla illalla käymään. Ajattelin, että jonkin yleismaailmallisen panotreffikoodin mukaan tulija ilmoittaa myös, jos ei pääse paikalle. No helvetti, taas väärin.

Pari muutakin koomista tapausta on tullut linjoilla vastaan. Yksi treenattu kaveri kertoi pitävänsä kaikenlaisesta seksistä paitsi treenipäivinä käy mieluiten vaan lähetyssaarnaaja-asento, koska, no treenit hei haloo. Toisen treenaajan kanssa pääsimme jutussa jo tapaamisen suunnitteluun, mutta siihen se jäikin. Kun kerroin, että en halua tuoda kotiini vierasta miestä eli paikka puuttuu, tyyppi tuumasi, että suunnitellaan ja haaveillaan. Kuule haaveile ihan yksinäsi.

Joko minulla on huomattava määrä karmavelkaa miesten suhteen tai minussa on ääliömagneetti tai todennäköisimmin en vain käsitä miesten ajatusmaailmaa. Olen luullut, että jos mies haluaa panna, mies satavarmasti hommaa sopivan paikan ja järjestää aikaa asap. En luule enää.