Sain eilen lääkäriltä viestiä verikokeistani. Tulokset viittaavat nivelreumaan. Tiesin tämän jo keväällä, kun oikeaan etusormeen ilmestyi epämääräinen uloke turvotuksineen, mutta en siltikään halunnut uskoa, että kyse olisi oikeasti jostain sairaudesta.

Valvoin viime yönä ja googletin tietoa nivelreumasta. Eniten ahdistaa se, miten mahdollinen reuma vaikuttaa saliharrastukseen ja sitä kautta about kaikkeen. Seuraavaksi menen tk-lääkärin juttusille, minkä jälkeen tehdään lähete reumalääkärille tarkempiin tutkimuksiin. Reumalääkkeet ovat sellaisia myrkkyjä, että niihin en varmasti koske. Tässä siis yksi syy lisää pysyä tiukassa ruokavaliossa.

Ruskeasilmä laittoi tänään yllättäen viestiä ja pyysi yksille keskustaan. Ruskeasilmä on tuttu kaveri vanhasta blogistani ja entisestä elämästäni. Meillä oli jokseenkin värikäs seksisuhde, ihastuin häneen ja sydämeni särkyi ihan huolella.

Ehkä kaikesta vittuuntuneena suostuin miehen ehdotukseen ja näimme tänään kaupungilla noin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Ruskeasilmä ei ollut muuttunut miksikään. Tai oli hän vain komistunut entisestään. Miehen näkeminen herätti niin paljon hyviä ja ikäviä muistoja, jännitystä ja kaikkea, että oli pakko joustaa ja ottaa lasi kuohuvaa. No, kuuden tunnin aikana laseja meni yksi jos toinenkin.

Oli vähän erikoista olla Ruskeasilmän seurassa, koska en muista paljoakaan ajalta, jolloin tapailimme. Välähdyksiä tulee toki sieltä sun täältä ja pystyn palauttamaan muistiin asioita, jos luen vanhaa blogiani. Mutta noin yleisesti ottaen Ruskeasilmä on yksi niitä henkilöitä, joka muistuttaa minua veljen ja äidin kuolemasta ja niistä helvetillisistä ajoista.

Muistan yhden ikävän seksikokemuksen, joka tapahtui Ruskeasilmän ja Toimittajan kanssa vuosia sitten. En mene siihen nyt sen tarkemmin, mutta oli todella hyvä jutella asiasta Ruskeasilmän kanssa ja kysyä, miten hän muistaa tilanteen.

Tiedän, että miehet eivät oikeasti olisi halunneet tehdä minulle pahaa, mutta niin siinä minun mielestäni kävi. Joimme porukalla liikaa ja olin siihen aikaan niin sekaisin, että kai sanojani ja elekieltäni oli vaikea tulkita. Mutta eniveis, nyt sain juteltua asiasta Ruskeasilmän kanssa ja hän kertoi tapahtumista oman versionsa. Ehkä saan nyt rauhan joidenkin juttujen suhteen.

Ruskeasilmä tunnusteli baarissa silikonirintojani ja olihan siinä jotain muutakin koskettelua. Ilta päättyi kuitenkin siihen, että mies lähti panemaan kotiin vaimoansa. Toisaalta parempi niin. Mietin kyllä kaikenlaista ja olin ehdottaa jatkoja, mutta varmasti oman vointini kannalta oli parempi, että lähdimme eri teille.

Miehen tapaaminen herätti niin paljon muistoja ja pahaa oloa, että kävelin pienessä pöhnässä lähikaupan kautta kotiin. Ostin riisipiirakoita, leipää, voita ja juustoa. Nyt yli puolet niistä on roskissa, koska meinasin jo syödessä oksentaa. Ilmeisesti kroppani on niin tottunut pelkkään vegaaniruokaan, että se ei kestä enää mitään ylimääräistä.

Morkkis ja mahakivut ovat tällä hetkellä aika helvetinmoiset, mutta en olisi mistään hinnasta jättänyt Ruskeasilmän tapaamista väliin. Se herätti paljon tunteita ja ajatuksia ehkä kaikkein raskaimmasta ajanjaksosta elämässäni. Niin hyviä kuin huonojakin. Mutta se mies on vaarallista seuraa. Harva ihminen saa minusta sellaista otetta. Tuskin kukaan.