Erosin joitakin viikkoja sitten kirkosta ja siitä perussuomalaisesta ajatuksesta, että pitää saada kirkkohäät ja mahdollisuus olla kummina. Kirkko ei anna minulle mitään. En ymmärrä sitä ajatusta, että ensin ketään ei saisi tuomita ja kaikki ovat samanarvoisia, mutta seuraavassa lauseessa luokitellaan esimerkiksi homoseksuaalit lähinnä sairaiksi. Sallittakoon pieni yleistys ja kärjistys.

Uskon Jumalaan omalla tavallani. Kaikki syntisten ihmisten tuomitseminen ja helvettiin joutuminen menevät yli ymmärryksen. Kenellä on oikeus jakaa ihmiset hyviksi ja pahoiksi, eivätkö kaikki ole pohjimmiltaan hyviä.

Uskon henkimaailmaan, suojelusenkeleihin, muihin enkeleihin ja henkioppaisiin. Tiedän, että se ja he ovat olemassa, koska saan lähes päivittäin pieniä todisteita. Suren niitä ihmisiä, joiden mielestä elämä päättyy mullan alle. Voiko ankeampaa ja yksinäisempää ajatusta olla, mutta sallittakoon se heille.

************************************************************

Jos haluaa tehdä pienen reality checkin elämänsä suhteen, voipi lukaista Karin Mäkelän kirjan Valkea voima. Varsin surullinen ja ajatuksia herättävä ihmiskohtalo. Antaa karun kuvan psykiatrisesta hoidosta ja päihdeäitien kohtelusta. Vaihteeksi taas huomaan, miten kiitollinen voin olla elämästäni ja siitä, että minulla on ja on ollut rakas, ehjä perhe lähelläni.

Töistä unohdin mainita sen verran, että yksi kiinaa puhuva ja ymmärtävä työntekijä noteerasi tatuointini. Säikähdin vähän, kun hän alkoi epäselvällä suomen kielellä vaahdota, miksi minulla on tuollainen tatuointi ja tiedänkö edes, mitä se tarkoittaa. Selitin jotain, että se on henkilökohtainen eikä tarkoita minulle mitään pahaa ja livistin pakoon.

Jälkeenpäin oli pakko selitellä kohtausta toiselle hoitajalle, joka oli tilanteessa mukana. Ajattelin, että kohta siellä juorutaan minusta(kin), kun kädessä on viiltelyarpia ja kuolematatuointi. En siis tuota ääneen sanonut, vaan yritin muuten keventää tunnelmaa ja mielestäni onnistuin siinä. Ärsyttää vaan, miten heti koin, että minun pitää alkaa vieraille ihmisille selittää tekemisiäni. Eihän asia heille millään tapaa kuulu. Piste.