Olin vuosi sitten pt-valmennuksessa, joka ei mennyt omien suunnitelmieni mukaan. Tuloksia ei tullut, paino jumitti ja lopulta lääkäri antoi tuomion lisämunuaisten uupumuksesta. Koin epäonnistuneeni pt-projektissa ja jäi huono mieli valmentajani puolesta, koska hän on loistava työssään, mutta koki ehkä epäonnistuneensa valmentajana.

Viime viikolla laitoin hänelle viestiä ja kerroin tiivistetysti kuulumiset eli että hienosti menee ja painotavoite on kilon päässä. Kiitin sekä pt-ohjauksesta että kaikesta henkisestä tuesta, jota häneltä sain reilun puolen vuoden aikana. Valmentaja vastasi näin:

”Moikka :)

Totta kai mä sut muistan! Voi jee, mitä uutisia. Sä todella muutit sun elämän suunnan sinne minne sä sen halusit. Tämä on parasta palautetta mitä voin saada. Olen todella onnellinen sun tekemien valintojen ja niiden tulosten johdosta. Onneksi osaat myös itse nauttia niistä kunnolla.

Tästä kokemuksesta viisaampana sä saat entistä paremmin eväin rakennettua elämästäsi juuri sinun näköistä. <3

Ihanaa kevättä ja kiitos mailista. Se lämmitti todella mieltä. Täällä mä olen, jos joskus taas kaipaat välitsekkiä tai jotain uutta ideaa.”

Tuli tosi hyvä mieli tästä viestistä. Muistan niin elävästi ne lukuisat kerrat, kun valitin valmentajalle, että en muista sellaista aikaa, kun olisin ollut virkeä ja mitä jos olen loppuelämäni vain täysin uupunut. Työmatkapyöräilyt itkien. Töissä sai kerätä muutamankin kerran itsensä, ettei purskahtanut kesken kaiken itkuun. Ja nyt. Viimeksi eilen kuulin Tuulalta, miten hyvältä ja virkeältä näytän verrattuna tammikuuhun, kun viimeksi näimme.

Mahtavaa saada ihmisiltä kannustusta ja positiivista palautetta, koska itsekin tunnen, miten olen muuttunut. Paino ja laihtuminen ovat lopulta hyvin pientä sen rinnalla, että tuntee itsensä hyvinvoivaksi ja virkeäksi. Vielä kun saisin kaikki läheisetkin taiottua voimaan näin hyvin, olisin superonnellinen. Mutta niin, kaikilla on oma tiensä ja mutkansa kuljettavana. Uskon silti, että kun ihminen voi hyvin, hän säteilee ympärilleen hyvää ja parantavaa energiaa. Tänään aion säteillä kannustavia fiiliksiä erityisesti Piksun ja Tuulan suuntaan. <3