Valvoin viime yönä pari tuntia, juttelin henkeviä yhden toimitusjohtajan kanssa fb:ssä ja oivalsin joitakin asioita. Siinä Karsan tuomaa suklaata mussutellessani tajusin, että yhä edelleen ajattelen, että olisin parempi ihminen hoikempana. Kauniimpi, seksikkäämpi, haluttavampi, paljon parempi. Miten voin vielä tämänkin ikäisenä ajatella noin itsestäni. Että jokin numero tekee minusta täysin eri ihmisen. Jos vaakalukema alkaa kuutosella, olen kaikkea hienoa ja seiska on maailmanloppu. 

Vähän mielessäni syytän äitiä ja mummua ja heidän toimintaansa lapsuudessani. Aina kun näimme jotakin tuttua tai vähän vieraampaa, ensimmäinen kommentti oli, onko hän laihtunut vai lihonut. Kommenttia korostettiin erinäisillä sanoilla ja huokauksilla. Kai siinä tällainen herkkis saa huonoja vaikutteita tai ainakin jotain sen suuntaista oppia, että kannattaisi olla mahdollisimman hoikka, etteivät kaikki ole koko ajan arvioimassa ulkoista olemustani. Siskokin muistaa tuon lapsuudestamme, mikä jo kertoo paljon, koska olemme kuin yö ja päivä.

Mutta siis surullista, kun en osaa tehdä tälle asialle mitään. En saa ruokavaliota kuntoon, en saa ajatuksiani oikaistua eikä kukaan voi auttaa. Terapeutti on useasti sanonut, että hänellä ei ole tarpeeksi tietoa eikä kokemusta, että hän voisi minua auttaa. Tapaamani ravitsemusterapeutit ovat suoraan perseestä tietoineen ja kommentteineen eikä minulla ole aikaa eikä halua etsiä uutta terapeuttia.

Toivon, että kolmen kuukauden harjoitteluvaihto köyhissä ja karuissa oloissa oikeasti avaa silmäni. Että tajuaisin, että olen ihan hyvä näin eikä joka hetki tarvitse miettiä, mitä syö vai eikö syö ja paljonko painaa huomenna tai viikon päästä.

Koulua olisi jäljellä enää yhdeksän päivää. Tuskaisen pitkä viikko takana, mutta vuoden viimeinen pakollinen essee tuli äsken väännettyä valmiiksi ja enää yksi (vaikeahko) tentti edessä. Siihen toki päälle muutama juttu, jotka teen etukäteen helpottaakseni alkuvuotta. Aika hurjaa, että olen selvinnyt tähän asti enkä jättänyt koulua kesken, vaikka vuosi sitten sitä mietin joka päivä. Nyt kun opintopisteitä on kasassa 99, olen henkisesti voiton puolella. I did it.